Şanse pentru viaţă

 

11111606 402101953321862 5314564439912404321 n

Asociaţia Ȋncredere lansează „Şanse pentru viaţă”, un program educaţional pentru copiii cu deficienţe multiple din Craiova

 

Craiova, 19 mai 2015.

 

Asociaţia Ȋncredere va desfăşura în perioada mai- decembrie 2015 cu susţinerea Fundaţiei Orange proiectul „Şanse pentru viaţă”. Prin terapii specifice şi de integrare socială, acest program îşi propune să amelioreze calitatea vieţii pentru 20 de copii cu deficienţe multiple (văz, auz, retard psiho-motor, întârziere mentală etc.) înscrişi la Şcoala Specială Sfântul Vasile din Craiova. 
Ȋn plus, proiectul va oferi familiilor acestor copii consiliere şi acces la educaţia de specialitate caracteristică tipului de deficienţă. 
Ȋn cadrul proiectului vor fi incluşi copii cu deficienţe grave şi severe. Fiecare copil va fi evaluat şi i se va aplica terapia specifică tipului de deficienţă, iar evaluarea va fi repetată la fiecare două luni pentru a monitoriza evoluţia. Copiii vor participa la terapii precum: logopedie, terapie cognitiv-comportamentală, stimulare auditivă şi vizuală, ce vor sprijini procesul de recuperare.
„Şanse pentru viaţă” este unul dintre cele şase proiecte câştigătoare la ediţia din acest an a concursului „Susţine un ONG”, prin care Fundaţia Orange oferă fonduri pentru proiecte în beneficiul comunităţii, coordonate de angajaţi ai Orange România.

 


Despre Fundaţia Orange

 

Fundaţia Orange este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Prin programul „Susţine un ONG”, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit parteneră. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

ASOCIATIA

incredere

Suntem aici

CONTACT

Asociatia Incredere
Str. Brândușa.nr. 1
Craiova, jud. Dolj

+40729 869 275

NE GASITI SI PE:

JoomShaper